De wijsheid zit van binnen

foto-everything-you-needAls Reiki master krijg ik vaak de vraag ‘wat is Reiki nou eigenlijk’? Dan begin ik meestal te vertellen over hoe ik met mijn handen de universele energie doorgeef, hoe de energie zelf haar weg vindt naar het punt in je lijf waar het het meest nodig is.
Maar toen ik dit plaatje met bijbehorende tekst tegen kwam dacht ik ‘ja dit is wat Reiki voor mij is’.

Ik weet het zelf
Ik ben er van overtuigd dat wijzelf alle antwoorden weten, antwoorden op vragen, oplossingen voor problemen noem het maar op. Ik weet heel goed wat goed voor mij is! Maar soms is het lastig om bij de wijsheid, die in mij verscholen ligt, te komen.

Wat de Reiki energie voor mij doet is die wijsheid naar boven brengen. De Reiki energie stroom precies daar waar het nodig is. Er borrelen antwoorden op, er komen ideeën bij mij boven of een bepaalde plek in mijn lichaam voelt na een behandeling anders aan.

Atlas uit de Griekse mythologie
Een paar dagen geleden kreeg is last van mijn schouder. Zelfs zo erg dat ik mijn arm bijna niet meer kon gebruiken. Ik dacht dat ik een verkeerde beweging had gemaakt, want een andere verklaring voor de plotseling opkomende pijn, kon ik zo 1,2,3 niet bedenken.

De hele dag door gaf ik mijn pijnlijke schouder zo nu en dan Reiki. Maar ’s avonds  realiseerde ik me pas dat ik teveel hooi op mijn vork neem. Ik probeer in mijn eentje alles te doen. Ik werk fulltime, run mijn eigen praktijk, voed alleen mijn dochter op. Kortom, net als Altas uit de Griekse mythologie, probeer ik alles op mijn schouders te dragen.

En nee de pijn in mijn schouder was na dit inzicht niet als donderslag bij heldere hemel verdwenen, maar het besef dat ik hulp mag vragen, iets wat ik van nature niet makkelijk en snel doe, was voor mij het inzicht dat ik nodig had.
Voor mij was dit de wijsheid die, door middel van de Reiki energie, in mij naar boven kwam.

Probeer het zelf eens
Dus als je een volgende keer niet lekker in je vel zit, geeft jezelf eens Reiki. Je hoeft geen Reiki cursus gedaan te hebben, mag natuurlijk wel ;-), om jezelf energie te geven. Ga simpel weg even rustig zitten of liggen, leg je handen op een plek op je lichaam waar het voor jou goed voelt en laat de energie vanuit je handen naar de plek stroom en kijk wat er gebeurt.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *